Υπογονιμότητα - Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

 

 
 

Υπογονιμότητα:

 
Η υπογονιμότητα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι το υψηλό βάρος. Και αυτό διότι τα αυξημένα επίπεδα λιπώδους ιστού προκαλούν διαταραχές στην έκκριση ορμονών και κατ’ επέκταση στη ωορρηξία. Έγκυρες μελέτες δείχνουν ότι για τις παχύσαρκες υπογόνιμες γυναίκες, στις οποίες δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος άλλος παράγοντας υπογονιμότητας, η απώλεια βάρους μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης.

Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος και έχετε παραπάνω κιλά να ξέρετε ότι η μείωση του σωματικού βάρους αποτελεί πολύ ισχυρό σύμμαχο στην επίτευξη της εγκυμοσύνης- ακόμη και εάν είναι μία απώλεια της τάξης του 10%-15%. Στο γραφείο μας μπορείτε να ακολουθήσετε τη θεραπεία ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ.
 

Εγκυμοσύνη:

 
Στο γραφείο μας αναλαμβάνεται η παρακολούθηση γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται στοχεύουν στα εξης:
  • Επαρκής κάλυψη των αναγκών της μητέρας και του εμβρύου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά -
  • Ομαλή μεταβολή βάρους: Για τις γυναίκες που ξεκινούν την εγκυμοσύνη με παραπάνω κιλά στοχεύουμε σε ήπια απώλεια βάρους σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών. Όσον αφορά τις γυναίκες που ξεκινούν την εγκυμοσύνη με ένα φυσιολογικό ΣΒ στοχεύουμε στην προοδευτική αύξηση του με σκοπό την πρόληψη της απότομης και υπερβολικής αύξησης των κιλών. Τέλος η διατροφική παρακολούθηση για γυναίκες που ξεκινούν την εγκυμοσύνη με ένα σωματικό βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό έχει ως στόχο την σταδιακή αύξηση του μέσω μιας ποιοτικής και ισορροπημένης διατροφής προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.
  • Διατροφική αντιμετώπιση συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης όπως ζαλάδες, αίσθημα κόπωσης, αναγούλα, εμετοί κτλ.
  • Συμβουλές μαγειρέματος των τροφίμων κατά τη διαρκεια της εγκυμοσυνης προκειμένου να αποφευχθούν κινδυνοι υγείας όπως τοξοπλάσμωση, λιστερίαση ή σαλμονέλωση.
 

Θηλασμός:

 
Όπως στην εγκυμοσύνη έτσι και κατά την διάρκεια της γαλουχίας ο οργανισμός της νέας μητέρας έχει αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις και ανάγκες σε μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες του οργανισμού και να μπορέσει η μητέρα να ανταπεξέλθει στα απαιτητικά ωράρια του μωρού.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μικρή απώλεια κιλών το πρώτο χρονικό διάστημα συμβαίνει συνήθως χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Ωστόσο εάν επιθυμείτε να κάνετε μία οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για την απώλεια των κιλών προτείνουμε να την ξεκινήσετε όταν έχει επέλθει μία σχετική προσαρμογή στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας.